Sadık KILIÇ

Web Tabanlı Hafıza Yerleşimi

December, 2012

Bash – Bir stringi bölerek dizi(array) ‘ye aktarmak

Bir string değerini belirli bir karektere göre bölerek bir diziye aktarmak istediğimizi varsayalım. Özel bir bash değişkeni olan IFS bunu yapmak için kullanıbilir. IFS (Internal Field Separator‘in varsayılan değeri boşluk(space), tab ve yeni satır(new line) karakteridir. şöyle bir string değişkeni olsun, var="The_quick_brown_fox_jumps_over_the_lazy_dog"var="The_quick_brown_fox_jumps_over_the_lazy_dog" Aşağıdaki satır var değişkeni içindeki değeri alt çizgi karakterine göre bölerek myarr isimli […]

, ,

zdump – Farklı timezone’larda zaman bilgisi

zdump ile belirtilen timezone için o anki zaman bilgisi öğrenilebilir. zdump Japan America/New_York Asia/Istanbul Europe/Paris Japan Wed Dec 12 17:38:33 2012 JST America/New_York Wed Dec 12 03:38:33 2012 EST Asia/Istanbul Wed Dec 12 10:38:33 2012 EET Europe/Paris Wed Dec 12 09:38:33 2012 CETzdump Japan America/New_York Asia/Istanbul Europe/Paris Japan Wed Dec 12 17:38:33 2012 JST America/New_York […]

wget ile dosyayı farklı kaydetmek

wget ile indirilen dosyayı farklı bir isimle indirmek için -O (Ordunun O’su) parametresi kullanılabilir. Kullanım: wget -O [yeni-isim] [dosyanın adresi] Örnek wget -O sadik.html http://www.google.com/index.htmlwget -O sadik.html http://www.google.com/index.html (wget save as usage)